Rólunk

Több, mint másfél évtized, három generáció, teljes körű szakmai és gyakorlati tudás — az Árnyaserdő Bt immár tizenhét éve áll rendelkezésére állandó és új ügyfeleinek, legyen szó erdőgazdálkodásról, tűzifáról, szakmai kérdésekről.

A társaságot még 2001-ben alapította a jelenlegi ügyvezető, Sándor Szabolcs erdész végzettségű édesapja, akkor még kizárólag erdészeti szakirányítási feladatokkal. Az azóta eltelt évek azonban a kiépült bizalomnak és a kiterjedt kapcsolati rendszereknek köszönhetően azt eredményezték, hogy a cég tovább bővítette szolgáltatási körét.


Ma már három generáció áll rendelkezésére mindazoknak, akik az Árnyaserdő Bt-hez fordulnak segítségért. Egyik feladatkörük a tűzifa szolgáltatás, mely többet takar, mint amit a nevében látunk. Nem csupán a megfelelő tüzelőanyag kiválasztásában nyújtanak szakmai tanácsot, de darabolásban, szállításban is megbízható partnereik ügyfeleiknek, ami nagy segítség, hiszen a mai, rohanó világban egyre nehezebb időt szakítani a ház körüli feladatok elvégzésére. Az Árnyaserdő Bt. arculatához szorosan illeszkedik az erdőgazdálkodás, mely a jövőben egyre nagyobb szerepet kap.

 

Kevesen tudják, de 2018. december 31-től jelentősen változnak az erődtulajdonosokra vonatkozó jogszabályok: ugyan eddig is erdőgazdálkodó szakember tartotta kézben az erdők gondozását, azonban az elmúlt évek, évtizedek változó körülményei azt eredményezték, hogy az új rendelet ennek módját már másként szabályozza. A rendeletek közötti pontos eligazodásban tud hathatós segítséget nyújtani az Árnyaserdő Bt., hiszen nem csak hogy —megbízható szakmai tudással, hosszú évek tapasztalatával -, képesek ellátni az erdőgazdálkodással összefüggő feladatokat, de akár abban is segítenek a hozzájuk fordulóknak, hogy egy előzetes felmérést követően azonnal, előre fizetve megvásárolják a szóban forgó fatömeget, legyen az bármekkora mennyiségű. A cég jelenleg csaknem 2000 hektárnyi területet gondoz, segítségül hívva azt a szakmai és gyakorlati tudást, mely a három generáció sajátja. Ugyanakkor fontos eloszlatni azt a tévhitet, hogy az erdőgazdálkodók mindössze azzal foglalkoznak, hogy kivágják a rájuk bízott erdőterületeket: a legutóbbi felmérések jól mutatják, hogy a magyarországi, s különösen a zalai erdők területe egyre inkább növekszik. Ez annak köszönhető, hogy a valódi, elkötelezett erdőgazdálkodó szakemberek precízen ügyelnek arra, hogy a letermelt, kivágott erdő ismét újjá szülessen, hogy a következő generációknak is legyen legalább ugyanennyi feldolgozható fa.